De Bourgoyen

De Bourgoyen

Op een boogscheut van de Gentse stadskern ligt het natuurgebied De Bourgoyen, even bruisend als de stad maar dan voornamelijk wat vogelleven betreft! Je wandelt er langs uitgestrekte weilanden en moerassen, met restanten van de historisch voor de streek kenmerkende dotterbloemhooilanden, doorheen gemengde loofbossen met aan weerszijden van het gebied ook een kijkhut van waaruit je rustig de vogels en hun gedrag kunt observeren.

Dankzij het gevarieerde karakter van het gebied kan je hier een breed gamma aan vogelsoorten verwachten. Zo treffen we misschien, zwemmend langs de met waterplanten begroeide oevers, de schaarse Zomertaling of zien we een Kleine Zilverreiger druk vissen langs de waterkant. Ook de Lepelaar kan je hier nu tegenkomen, duchtig met zijn unieke snavel als zeef zijn voedsel uit het water filterend, en de Visdieven uit de regio komen hier maar al te graag met hun gracieuze vlucht over de plas vliegen op zoek naar een lekkere hap. We maken kans op de IJsvogel, aangekondigd door zijn hoge ijle roep en vaak als een blauwe schicht door het landschap scherend. De zang van de Koekoek weerklinkt over het landschap en het kan zomaar dat er vliegensvlug een Boomvalk boven de plas komt jagen op libellen. We kijken uit naar de Kleine Plevier patrouillerend langs zijn slikrandjes, de Witgat onopvallend foeragerend in een slenkje en misschien zit er dit jaar zelfs een paartje Grutto’s in het gebied! We spitsen onze oren en leren de zang van soorten als Blauwborst, Rietzanger, Bosrietzanger, Tuinfluiter, Cetti’s Zanger en Rietgors herkennen. Sinds een aantal jaren huist ook de Bever in het gebied, en al is de kans klein dat we die effectief zien, weet je natuurlijk nooit!

Laat je verrassen door wat dit prachtige stukje stadsnatuur te bieden heeft en verwacht je aan een fijn soortenlijstje om terug huiswaarts mee te keren!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd07:00
Eindtijd10:00
Prijs€ 29,50
InclusiefErvaren gids met telescoop
Plaatsen vrij9

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: De Bourgoyen

Uw gids

Joachim Pintens
Bekijk meer excursies

Boek deze excursie

Prijs
Prijs: € 29,50
Vul hier je vouchercode in
Betaalmethode