De Blankaart

De Blankaart

Afgelopen najaar heeft een koppel Zeearenden een zuil van een nest gebouwd in De Blankaart bij Diksmuide, en dat is de eerste broedpoging van deze soort op Belgisch grondgebied sinds mensenheugenis! Een heuse primeur dus, eentje waar al een hele tijd naar uitgekeken wordt sinds de recente toename van de Zeearend in de Lage Landen. Dat dit koppeltje zo goed gedijt in de Blankaart mag niet verwonderen. Het gebied barst van het vogelleven – en dus ook van de prooien – en de arenden komen er dus bijzonder goed aan hun trekken. De talrijke stevige bomen rondom het reservaat, met dikke takken waarop ze kunnen uitrusten en dus ook hun nest kunnen bouwen dat al gauw 500kg weegt, zorgen mee voor een uiterst geschikt habitat.

Gids Joachim neemt je mee op pad in de Blankaart en laat je kennis maken met deze imposante roofvogels. Je leert een hoop bij over het reilen en zeilen van de Zeearend en kijkt verder ook uit naar alles wat dit gebied te bieden heeft. Want aan andere vogels geen gebrek! Zo kunnen we ons verwachten aan andere roofvogels zoals Bruine Kiekendief en Boomvalk, vinden we misschien wel enkele Zomertalingen en gaan we op zoek naar de zeldzame Koereiger die recent ook is beginnen broeden in het gebied, voor het eerst in Vlaanderen! Overal in de rietkragen hoor je de explosieve zang van de Cetti’s Zanger, de raspende zang van de Rietzanger en de melodieuze imitaties van de Blauwborst weerklinken. Ook voor de zeldzame Snor is de Blankaart één van dé hotspots in België. Grutto’s, Tureluurs en Steltkluten buitelen vrolijk door het luchtruim en verfraaien het lijstje broedvogels in het gebied. Verder kunnen we nog Groenpootruiter, Bontbekplevier en misschien zelfs Temmincks Strandloper en Kemphanen in zomerkleed aantreffen! Als we dan nog de hartverwarmende zang van de Wielewaal en de Koekoek kunnen onderscheppen is het natuurlijk helemaal af.

Het moge dus duidelijk zijn, een excursie door dit gebied levert altijd een imposante soortenlijst op met enkele heel bijzondere soorten als kers op de taart!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd17:45
Eindtijd21:45
Prijs€ 39,50
InclusiefErvaren gids met telescoop
Plaatsen vrij6

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: De Blankaart

Uw gids

Joachim Pintens
Bekijk meer excursies

Helaas, deze excursie is volgeboekt.

Bekijk meer excursies in dit gebied