Wolvenexcursie

Nooit gedacht dat we dit zouden kunnen programmeren met Dagjeindenatuur. Maar hier is hij dan... De eerste en enige échte Wolvenexcursie in de Benelux. Na Polen, Finland, Spanje, Duitsland en talrijke andere wolvenbestemmingen, is nu eindelijk ook België aan de beurt. Ga mee met ons op stap en leer het leven van de Wolf beter begrijpen. Hoe leven de Wolven, wat eten ze, hoe kun je sporen herkennen, welke uitdagingen zijn er, etc. En met wat geluk zien we ook effectief Wolven, want dat is het uiteindelijk doel. Kortom, het volledige plaatje!

Op zoek naar de Wolf
Zowel 's Morgens als 's avonds vatten we post op een unieke locatie, met een grote kans om zonder verstoring (vanop grote afstand) wolven te zien! Slaagkans? Per excursie is de kans 50% om een Wolf of roedel Wolven in de verte te gezien. Best een grote slaagkans dus, al moet je wel wat geduld en geluk hebben en geven we geen garanties!

Tijdens de excursie is het ook mogelijk om bijzondere fauna en flora te zien. We bevinden ons op een locatie waar heel wat Zadelsprinkhanen en Boomkrekels zitten. In het gebied vinden we speciale planten zoals Beklierd Mottenkruid en is ook een mooie populatie Rugstreeppad aanwezig. We verwachten tijdens de trekperiode ook heel wat leuke vogelsoorten te zien! Wespendief, Rode Wouw, Visarend, Bruine- en Blauwe Kiekendieven behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Locatie
Om ons uitkijkpunt te bereiken moet je rekening houden met een pittige en steile klim. Een wandelstok kan handig zijn. De klim (en afdaling) is perfect doenbaar voor iedereen met een normale conditie en fysieke gezondheid. Twijfel je over de klim of heb je vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren. Droom alvast van de mooiste momenten van de dag op een heel bijzondere locatie. Een privéterrein dat enkel toegankelijk is via Dagjeindenatuur. Hoog boven de begane grond, uitkijkend op een prachtig gebied.

Vanaf ons uitkijkpunt ligt in de verte ligt een heideterrein. We spreken over afstanden van 2 tot 4 kilometer en meer. Reeën grazen langs de rand van het terrein en met geluk, heb je kans om een glimp van een Wolf op te vangen!
Maar let op! De afstand is enkele kilometers dus verwacht geen goede foto's. Als wolven zich laten zien, is het vaak vrij kort (enkele seconden of minuten) en ver. Enkel de meer ervaren spotters zullen zo'n waarneming weten te appreciëren. Wolven kunnen zien in eigen land, dat is ongelooflijk bijzonder. Optisch materiaal (Kite Optics telescopen en verrekijkers) kan voorzien worden door ons op vraag. Heb je zelf een telescoop, dan moet je die héél zeker meebrengen!

Doorgang excursie
Voor de excursie zijn minimaal 6 deelnemers nodig. Pas bij voldoende inschrijvingen kan de excursie plaatsvinden. Wens je een privé-excursie (alleen of met vrienden), aarzel dan niet om ons te contacteren!

Excursie voor natuurbescherming
Met deze excursie steun je natuurbescherming in Limburg rechtstreeks! Per deelnemers wordt €25,- euro gedoneerd aan Limburgs Landschap vzw.

DatumStarttijdEindtijd
06:0010:00Reserveer direct
17:3021:30Reserveer direct
06:0010:00Reserveer direct
17:3021:30Reserveer direct