Steltlopers in Het Zwin

Steltlopers in Het Zwin

De Zwinuitbreiding is een topgebied voor talloze watervogels en andere soorten die hun gading vinden in de slikken en schorren die dit gebied rijk is. Dankzij een rechtstreekse verbinding met de zee loopt het gebied gelijkmatig met de getijdenwerking twee keer per dag onder water, wat voor een bijzondere dynamiek zorgt en resulteert in een komen en gaan van steltlopers. En laat dat nu net zijn waar we tijdens deze excursie op focussen!

Doordat veel soorten steltlopers voornamelijk langs de kust migreren, zijn zulke omvangrijke getijdengebieden van onschatbaar belang als toevluchtsoord om uit te rusten en bij te tanken voor de volgende etappe. Voornamelijk op dagen met westenwind en hier en daar een buitje die overvliegende groepen steltlopers dwingt aan de grond te gaan, kunnen de aantallen in het gebied oplopen tot een duizendtal of twee. Met wat geluk kan je hier tot wel 15 soorten steltlopers voorgeschoteld krijgen. Klassiekers zijn Kluut, Scholekster, Wulp, Rosse Grutto, Bontbekplevier, Tureluur, ZilverplevierDrieteenstrandloper en Bonte Strandloper. Maar regelmatig maken ook Regenwulp, Groenpootruiter, Zwarte Ruiter, KrombekstrandloperKanoet en Kleine Strandloper een pitstop in de Zwinuitbreiding. We maken in deze periode ook zomaar kans op een jagende Visarend, een zingende Graszanger of een postvattende Tapuit.

Tijdens deze excursie kijken we vanaf de dijk uit over het gebied en leren we de verschillende soorten steltlopers en andere vogelsoorten kennen die we op dat moment kunnen terugvinden. Daarbij zitten er altijd wel groepen dichtbij genoeg om ze met de verrekijker te kunnen observeren. Voor de vogels die wat verder weg zitten is er minstens één telescoop ter beschikking waarmee ook die vogels goed te bekijken zijn. Na afloop blikken we terug op een fijne ochtend uitwaaien aan zee met heel wat bijzondere vogels in het netvlies gegrift!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd15:00
Eindtijd18:00
Prijs€ 29,50
InclusiefErvaren gids met telescoop
Plaatsen vrij9

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Het Zwin

Uw gids

Joachim Pintens
Bekijk meer excursies

Boek deze excursie

Prijs
Prijs: € 29,50
Vul hier je vouchercode in
Betaalmethode