Spechten in de Lovenhoek

Spechten in de Lovenhoek

Terwijl de meeste vogels in februari en maart nog druk bezig zijn de wintermaanden te overleven of zich gereed te maken voor de grote trek richting het noorden, laaien de hormonen bij de spechten alweer hoog op en zetten ze hun beste beentje voor om het broedseizoen aan te vangen! Overal doorheen het bos hoor je nu de roep van spechten weerklinken, en laat de Lovenhoek nu net één van de meest prachtige settingen zijn om op zoek te gaan naar deze fascinerende bosvogels!

In deze sprookjesachtige bossen vind je maar liefst 5 verschillende soorten spechten: Groene Specht, Zwarte Specht, Grote Bonte Specht, Kleine Bonte Specht én Middelste Bonte Specht! Met zo’n dichtheden gaat de strijd om het beste territorium niet over rozen en wordt er druk gewedijverd om de beste stekjes in het bos. Op deze wandeling proberen we ‘the big five’ van de Lovenhoek in de kijker te krijgen en leren we de verschillende soorten spechten op uiterlijk én geluid te herkennen. Daarnaast kijken we nog uit voor een hele resem aan bosvogels zoals Boomklever, Boomkruiper, Goudvink, Appelvink, Vuurgoudhaan, Kuifmees, Matkop en zelfs Havik!

Bovendien werd de wandeling doorheen dit gebied recent verkozen tot wandeling van het jaar. Ga dus mee op pad en verwacht je aan een gezellige, leerrijke winterwandeling met heel wat bijzondere waarnemingen!

DatumStarttijdEindtijd
08:0011:00Reserveer direct