Notenkraker en meer in de Ardennen

Notenkraker en meer in de Ardennen

In het hart van de Hoge Ardennen, omringd door uitgestrekte naald- en beukenbossen en daardoor enigszins geïsoleerd van de ‘bewoonde wereld’, ligt het gehuchtje Logbiermé. Van hieruit trekken we de bossen in en gaan we op zoek naar enkele tot de verbeelding sprekende vogelsoorten. Zo kan je hier in het najaar, wanneer ze druk bezig zijn met het verzamelen van noten als voorraad voor de winter, de mythische Notenkraker vinden. Doordat ze in deze periode lange vluchten maken naar de bergplaatsen waar ze de noten verstoppen, zijn ze een stuk makkelijker te vinden dan anders. Vorig jaar zagen we er eens meer dan 20 tijdens één excursie!

Verder kijken we uit naar andere bosspecialisten zoals Grote LijsterKuifmees, Kruisbek en Goudvink. We gaan ook op zoek naar bijzonderheden zoals de Taigaboomkruiper en de mythische Zwarte Specht, en het kan zomaar gebeuren dat er ondertussen enkele Reeën of Wilde Zwijnen langsstuiven over het pad.

Zodra we de bossen weer uit zijn en in open landschap vertoeven, maken we kans op een langszwevende Rode Wouw, een rondcirkelende Havik of misschien wel een Raaf, aangekondigd door zijn diepe roep, echoënd door de vallei. Langs meidoornhagen kijken we uit naar de Geelgors en wie wit zit daar bovenin een struik wel een Klapekster te schitteren! We bezoeken tot slot nog een locatie voor Roodbuikwaterspreeuw waar we kunnen terugblikken op een heerlijk gevulde dag!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Datum
Starttijd08:30
Eindtijd14:30
Prijs€ 59,50
InclusiefErvaren gids met telescoop
Plaatsen vrij4

Overige opties

Bekijk meer excursies in dit gebied: Ardennen

Uw gids

Joachim Pintens
Bekijk meer excursies

Boek deze excursie

Prijs
Prijs: € 59,50
Vul hier je vouchercode in
Betaalmethode