Assebroekse Meersen

De Assebroekse Meersen is een natuurgebied met vochtige weilanden en plassen afgewisseld met rijen oude knotwilgen en sloten, net buiten de stad Brugge. Door de lage ligging en de vele waterlopen doorheen het gebied, komen de meersen regelmatig onder water te staan en transformeert het in een heus watervogelparadijs. Dit wil zeggen dat, als het niet te droog is, we hier kans maken op verschillende doortrekkende steltlopers zoals Groenpootruiter, Tureluur, Bosruiter, Regenwulp en meer. Maar op deze lenteavond maken we ook kans op andere watervogels zoals Kleine Zilverreigers en misschien zelf een koppeltje Zomertaling!

In de vele rietkragen van het gebied weerklinkt de zang van verschillende rietvogels zoals Blauwborst, Rietgors, Kleine Karekiet, Bosrietzanger, Rietzanger en met wat geluk zelfs Sprinkhaanzanger. We leren al deze soorten zowel op geluid als op uiterlijk uit elkaar te houden. De vele knotwilgen in het gebied maken een perfecte broedplaats voor Gekraagde Roodstaart, Steenuil en Ransuil. De uilen zitten in deze periode met hongerige jongen. Hierdoor gaan ze vaak al bij daglicht op jacht om hun kroost te voeden. Het ideale moment om ze te bekijken!

Op deze wandeling laten we ons verrassen door wat dit charmante gebied net buiten de stad te bieden heeft, genieten we van alles wat we op ons pad tegenkomen, en leer ik je van alles bij over de meersen en de vogels die er voorkomen!

DatumStarttijdEindtijd